A szorongás leküzdésének 5 hatékony módja az átok ellen

A szorongás leküzdése nem lehet egyszerű egy olyan ember számára, aki tartósan szorong. Igazából minden ember került már olyan helyzetbe, amikor megtapasztalta a szorongást. Legyen az egy állásinterjú, iskolai felelet vagy államvizsga.

Ebben a cikkben 5 olyan hatékony módszert fogok neked felsorolni a leküzdésére, ami akkor lehet neked igazán a segítségedre, ha tartós szorongással küzdesz.

Önreflexióval a szorongás ellen

Az önreflexió során az a célunk, hogy ne másokat hibáztassunk az elszenvedett dolgaink miatt. A szorongásunkat le tudjuk úgy küzdeni, ha mélyebben bele nézünk magunkba és mások hibáztatása helyett megkeressük azokat az okokat, amik a problémáinkhoz vezethettek.

Ez nem azt jelenti, hogy mindenért mi vagyunk a felelősek. Csupán szembe nézünk a hibáinkkal, így ki tudjuk javítani azokat.

Az önreflexió segít az önbizalmunk fejlesztésében is.

A mély légzés segít a relaxációban, generalizált szorongás ellen is hasznos.

Szorongás leküzdése mély légzéssel

Amikor szorongunk, akkor hajlamosabbak vagyunk kapkodva vagy gyorsabban venni a levegőt.

Ha tudatosan megfigyeljük a légzésünket és mélyen, lassabban lélegzünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy lenyugszunk, aminek következtében a szorongás el fog múlni, le tudjuk küzdeni a szorongást.

A légzésünk irányítására többféle módszer létezik, akár számolhatunk is közben. A nyugodtságot fokozhatjuk azzal, ha olyan szép dolgokat vizualizálunk  mellette,a mik minket boldoggá tesznek. Vizualizáljunk, akár egy szeretett személyt.

Csokit ne vizualizáljunk, mert ha rendszeresen ezzel nyugtatjuk magunkat, akkor súlygyarapodásra tehetünk szert rövid időn belül és a szorongás leküzdésében se segít túlzottan.

A szociális szorongás leküzdésére próbáld ki ezt a módszert.

Egészséges életmóddal a szorongás ellen

A sportról már rengetegszer hallottuk, hogy boldogsághormont szabadít fel, amelynek köszönhetően a stressz hormonjaink csökkenni fognak. Azonban csak sporttal nem fogunk nyugodt, higgadt emberré válni.

Az étrendünk megválasztása is fontos, ha le akarjuk küzdeni a szorongást. Tartja a mondás is, hogy az vagy amit megeszel.

Egy jó étrendnek köszönhetően, akár vitamindús táplálkozásra is tehetünk szert. Sok vitamin pedig csökkentő hatással van a stresszre.

Szorongás leküzdése stresszkezelési technikákkal

A meditáció kiváló generalizált szorongás ellen is

A meditációt emelném most ki leginkább. A meditáció egy olyan hasznos dolog, amelynek köszönhetően a koncentrációs képességünket tudjuk növelni. Ez ahhoz vezet, hogy ne a múlt sérelmein rágódjunk folyton, hanem tudatosan a jelenben legyünk.

Összességében a meditáció egy kiváló eszköz a szorongás leküzdésére. A legjobb szorongás elleni gyógyszernek is nevezhető a meditáció.

Pszichológus szorongás ellen

A pszichológus a szorongásnak az ellensége, könnyebb a szorongást vele leküzdeni. Nem csak a gyermekkori traumák feldolgozásában segít, de a munkahelyi konfliktusok kezelésében is tud adni némi gondolkodásmód váltást.

Ne feledd a gyógyszerek nem hoznak hosszú távú megoldást, csak a problémát nyomják el, így a pszichiátert most nem fogom ajánlani ebben a cikkben a szorongás leküzdésére.

Összegezve testünk és elménk karbantartásával sikeresek lehetünk a szorongás ellen. Erős szorongás vagy szociális fóbia kezelése pszichoterápiával lehetséges igazán. Generalizált szorongás leküzdésére is hasznosak ezek a módszerek. Legjobb szorongás elleni gyógyszer szerintem nem létezik, mert a probléma gyökerét kell megoldani inkább.