Házi praktikák álmatlanság ellen – Verd át az alvászavart

Legjobb házi praktika alvászavar ellen, ha megfelelő táplálkozunk. 

Kerüljük a cukros ételeket és italokat, a finomított szénhidrátban gazdag ételeket, mint a gyorséttermi ételeket (hamburger, sültkrumpli).

A cukor és a szénhidrát serkentő hatással rendelkezik, így ingerlékenyebbek és szorongók leszünk a nap folyamán.

Helyette fogyasszunk gyógynövényeket, akár étrendkiegészítő formájában, vagy igyunk citromfű teát. A citromfű tea vagy levendula tea egy nagyon szuper házi praktika alvászavar ellen, ami már kóros.

A házi praktikákhoz tartozik még, ha légző technikákat gyakorlunk, ezzel jelentősen meg tudjuk magunkat nyugtatni a nap folyamán és éjszaka a testünk meg fogja hálálni, hogy foglalkozzunk az elménkkel is. A meditáció házilag könnyen elsajátítható otthon, de akár a jógát is el tudjuk otthon sajátítani. 

A lényeg, hogy napközben se stresszeljünk, így nap végére biztosan nyugodtan tudunk álomba szenderülni.

Egy nagyon finom házi praktika kóros álmatlanság ellen a banán turmix

Nem csak finom, de kiváló nyugtató hatással rendelkezik a banánturmix

A banán olyan vitaminokat tartalmaz, amelyek támogatják az idegrendszert, majdnem az összes B vitamin megtalálható benne. A banánban és a tejben is tryptophan található, amely segít neked az elalvásban. Ne rakj bele cukrot semmiképp se a turmixba.

A tryptophan a stresszhormonok visszaszorításában is kiváló, így éjszaka garantáltan nem kell a hormonjainkkal bajlódnunk. Étrendkiegészítőként is tudod szedni.

Házi praktika teljes álmatlanság ellen az éjszakai meleg fürdő.

Néhány csepp illóolajjal érzékszerveink is le tudnak nyugodni, nem csak az idegvégződések nyugodnak le a meleg fürdőben. A kellemes hangulat hatására fokozódik a boldogsághormon is, amivel lejjebb tudjuk szorítani a stresszhormonokat.

Van egy szuper fűszer, ami neked is hatásos lehet álmatlanság ellen.

A tejben való áztatása a sáfránynak és éjszaka megivása, kiváló pratika alvászavar ellen.

Azonban szuper praktika a tejben elkerevert méz is, amely növeli szerotinszintünket.

Álmatlanság kiváltói

Gyakran úgy gondoljuk, hogy az álmatlanság okát a diabétesz okozza, de leggyakrabban más hormonális eredetű betegségek okozzák. 

Leggyakoribb hormonális eredetű betegség, ami a kóros álmatlanság mögött megbújik az a kortizolszint nem megfelelő jelenléte.

A mellékvese nem megfelelő működése is okozhat alvászavart

Álmatlanság jelzői

A kóros álmatlanság tünete napközben és éjszaka is jelentkezik. Elég frusztráló tud lenni, amikor napközben ingerlékenyek vagyunk és este hiába hajtjuk álomra a szemünk, mégsem tudunk aludni.

Amikor napközben nem tudunk koncentrálni és nem tudjuk a napi feladatokat se elvégezni az a teljes álmatlanság egyik tünete lehet.