Citromfű levél tea hatása

A citromfű levél tea hatása nagyon pozitív az immunrendszerünkre nézve. Hatását magas antioxidáns tartalmának köszönhetjük. A-, B és C-vitamin található benne. Ezek erős antioxidánsok, amelyek szembe szállnak a rákos sejtekkel és a gyulladással.

Citromfű levelek felvágva.
Citromfű levelek felvágva

A citromfű levél tea, ezért C vitamin tartalmának köszönhetően hatással van a megfázásra, torokgyulladásra és az influenzára.

Citromfű levél tea B vitamin hatása

A citromfű levél tea hatással van az idegrendszerre is, csökkenti a stressz okozta fejfájást, gyomorfájást és az alvászavart. Ha már gyomorfájás, akkor megelőzi a fekélyeket is a gyomorban. Már 2-3 csésze tea is csökkentheti a stresszt. A citromfű levél tea stresszoldó hatását a benne található B vitaminnak is köszönhetjük, amely a depresszió ellenszere is egyben.

C vitamin hatása

A citromfű levél tea hatással van még a szemünk és szívünk egészségére. A és C vitamin tartalmának köszönhetően, megelőzi a szürkehályog kialakulását is. Emellett az atériák megkeményedését, vagy a plakkok kialakulását is megakadályozza. Így elkerülhető a stroke és a szívroham.

Citromfű levél tea Magnézium hatása

A citromfű levél tea hatással van még a magas vérnyomásra is. Magnézium tartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomásunkat.

Citromfű levelek egész képet beborítva zöld színükkel.
Citromfű levelek egész képet beborítva zöld színükkel.

Vastartalom hatása

Vastartalma miatt is jó hatással van a citromfű levél tea az emberi testre. Akik nem egészségesen táplálkoznak, nem fogyasztanak vörös húsokat, halakat azoknál könnyen előfordulhat vashiány. Terhes nőknek is ajánlott a citromfű levél tea fogyasztása, mivel várandós nőknél gyakran előfordul a vashiányos vérszegénység.

Citromfű levél tea Foszfortartalom hatása

Foszfortartalma miatt a citromfű levél tea hatással van a fehérje anyagcserére. Serkenti a működését a fehérje anyagcserének, aminek következtében a hormonok megfelelő mennyiségben lesznek számon. Ezért a tea a fogyásban is segít.

Réztartalom hatása

Réztartalmának köszönhetően a hajunk és bőrünk fog köszönetet mondani. A réz visszafordítja az őszülést, mivel a malanin alapvető összetevője. A melanint gyakran az emberi test festékének nevezzük ezért. A réz lelassítja az bőr öregedését, és hozzájárul az üde bőrszínhez.

Cinktartalom hatása

Cinktartalmának köszönhetően a citromfű levél tea hatással van a megtermékenyülésre is. Így aki babát tervez, annak is ajánlott a citromfű levél tea fogyasztása.

A citromfű levél teának mellékhatásai is vannak.

További tudnivalókat szerezhetsz a citromfű levél teáról az alábbi linken keresztül: https://sylvian.hu/citromfu-tea-mellekhatasa/