Extra erős altató: A Frontin használható altatószerként?

Extra erős altató receptre kapható minden esetben. Azonban vannak házi praktikák, amik segíthetnek az alvásban. Az extra erős altató gyógyszerek függőséget okoznak, ezért csak orvos írhatja fel őket. Hosszabb távon nem fogják már kifejteni a hatásukat olyan jól, mint az elején.

Később pedig mikor el szeretnénk hagyni őket, számolnunk kell elvonási tünetekkel. Ami azt jelenti, hogy sokkal intenzívebb lesz az alvásproblémánk.

Persze, ha erős és gyors altatószerre vágyunk, akkor megvan a lehetőségünk orvossal felíratni, de mindig legyünk tisztában a hátrányokkal. Egy extra erős és gyors altató megoldást nyújthat az időszakos problémákon, de a nagyon erős altatószer biztos, hogy függőséget fog okozni, ha hosszabb távon tervezzük a szedését.

A Xanax vagy Frontin extra erős altató?

A Xanax és a Frontin nem altató. A Frontin és a Xanax valójában nyugtató, de olyan embereknek is fel szokták írni ezeket a gyógyszereket, akik alvásproblémákkal rendelkeznek. Ezért a Frontint altatóként is szokták használni. 

Az, hogy mennyire káros a Frontin egy másik kérdés. Hosszabb távon nem érdemes a Frontint és Xanaxot szedni, ez a gyógyszertájékoztatóban is olvasható. Ennek ellenére elég sokan szedjük a Xanaxot és Frontint hosszabb távon.

extra erős altató

Valójában mégis mennyire káros a Frontin?

A Frontin olyan szempontból káros, hogy a mellékhatásainak köszönhetően baleseteket okozhat. Ezért idősebb embereknek nem ajánlott a szedése a Frontinnak még altatóként se. A válasz még a kérdésre, hogy mennyire káros a Frontin, bővebben az, hogy demenciát is okozhat a gyógyszer. A Frontin másik mellékhatása, hogy memóriaproblémákat okoz, ezért ha a demencia tünetei tapasztaljuk a  szedése mellett, érdemes a gyógyszer fokozatos elhagyása.

mikor kell bevenni a frontint?

Ha a Frontint altatószerként szeretnénk használni, akkor az orvos általában azt tanácsolja, hogy lefekvés előtt pár órával vegyük be. Azonban, mint írtuk a Frontin nem altatószer. A Frontin nyugtató és nyugtató hatásának köszönhetjük, hogy álmosabbak leszünk tőle és könnyebben elalszunk a Frontintól. Ezért sokan azt gondolhatják, hogy a Frontin altató.

Ne essünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk a Frontin altató. Se a Xanax és se a Frontin nem altató. Mivel nyugtató hatással rendelkezik, ezért az idegesebb időszakok előtt vegyük be 1 órával. A Frontin nem erős altatószer és nem gyors altató.

Extra erős altató házilag

Nincs is jobb megoldás, mint egy erős altató tea, ami teljesen természetes és függőséget sem okoz. Ez az erős altató gyógyszer vény nélkül kapható a drogériákban és a gyógyszertárakban. Az erős altató teák közé tartozik a citromfű tea, levendula tea, orbáncfű tea és macskagyökér tea. A macskagyökér erős altatócseppként is kapható.

Biztosan nem fogod megbánni ezeket az erős altató gyógyszereket, amik vény nélkül kaphatóak és szuper extra erős altatók házilag.

Extra erős vényköteles altatók

A vényköteles altatók között a legújabb altatók: Zolpidem, Zopiklon, Zopigen. Ezek korszerű altatók és Z-szereknek nevezik őket. Ezek az extra erős altatók reggelre kiürülnek a szervezetből és kevésbé okoznak mellékhatást. Ezért idősek is bátrabban szedhetik.

A Hosszú hatású altatók kevésbé okoznak függőséget, mert hosszabb ideig tart a hatásuk. A hosszú hatású altatók közé a Z-szerek tartoznak.