A csoda gyógynövény – Az az citromfű szorongás ellen

A citromfű szorongás ellen egy kiváló gyógynövény, amelynek a felhasználása sokféleképpen lehetséges. A citromfüvet már évszázadok óta ismerik. Orvosi citromfű és mézfű néven is ismert népies nevén.

Citromfű felhasználási módjai szorongás ellen

Szorongás ellen a citromfüvet használják illóolajként, teaként, cseppek vagy kapszulák formájában.

Azonban nem mindenkinek ajánlott a citromfű, mivel allergiás reakciót is válthat ki. Legfőképp külsőleg való alkalmazáskor jelenik meg az allergiás reakció.

A természet ajándéka a citromfű illóolaj

Legjobb gyógynövényes nyugtató teaként is emlegetjük a citromfű teát.

A citromfű adagolása naponta háromszor ajánlott 300-600 mg-os mennyiségben.

Milyen fél szorongás ellen jó a citromfű?

A vizsgaidőszak ellen kiváló szorongásoldó a citromfű tea. Szociális fóbia esetén is kiválóan alkalmazható, nyugtató hatással rendelkező.

Azonban depresszió esetén is hatásos, mivel a depresszió oka szorongás és stressz is lehet, de ha meg tudunk nyugodni, akkor nagyon jó tud lenni depresszió ellen is, mivel a depresszió és stressz egy ördögi kör, vonzzák egymást.

A citromfű azért is kiváló, mert segít a pihentető alvásban. A megfelelő alvás elengedhetetlen, hogy napközben ne szorongjunk. A nap közben szorongás viszont szintén okozhat alvászavart és épp ezért olyan fontos megemlíteni mennyire hasznos a citromfű.

Fájdalmaink ellenszere is lehet a citromfű

A citromfű segít megszüntetni az emésztési panaszokat. Egy fájó hassal nehezen tudnánk aludni, így ha az alvásunk rendben van, akkor a szorongásunk ellenszere is részben.

A menstruációs fájdalmakat is jelentősen csökkenti, ilyenkor a napi ajánlott mennyiség 1200 mg.

A pajzsmirigy betegségek miatt is lehet szorongásunk, így a citromfű a szorongás ellen egy kiváló gyógynövény.

A kutatások szerint, aki szorong, annak gyulladás van a szervezetében. A citromfű gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, ezért is ennyire hatékony ez a növény.

Torokgyulladás esetén is csak igyál meg egy citromfű teát

Hogyan használjuk a citromfű teát szorongás ellen?

Forraljunk vizet és tegyük bele a gyógynövényt a vízbe ázni. Ha készen vagyunk vele, akkor ne cukorral ízesítjük a teát, mert az növeli a gyulladást, hanem mézzel, vagy citromlével fogyasszuk. Nagyon finom ízt tud adni a teának, ha frissen csavart citromlevet adunk hozzá.

Összességében a  citromfű egy kiváló szorongás elleni növény, de ha pszichiátriai szereket szedünk, akkor ne hagyjuk egy hirtelen a gyógyszereinket, mert abban nem fog tudni segíteni.

Idegesség ellen házilag kiváló gyógymód. Xanax és citromfű együtt használható, de vigyázzunk, mert a kettő együtt serkenti az idegrendszert.

Generalizált szorongás ellen is próbáljuk ki a citromfüvet, mielőtt gyógyszerekhez nyúlnánk.