Alkohol elvonási tünetek – A küzdelmes és sanyarú út!

Az alkohol elvonási tünetek sokfélék lehetnek. Egy alkoholista ember, az alkoholbetegségének már egy komolyabb fázisában van, amikor az alkohol elvonási tüneteket megtapasztalja az alkohol elhagyása során.

A folyamatos alkoholhasználat miatt az agyuk hozzászokik az alkohol okozta ingerekhez, így az lesz természetes az agy számára, ha az ember megkapja a rendszeres adagját.

Alkohol elvonási tünetek között szerepel a fájdalom

A túlzott alkoholfogyasztás következtében károsodik az idegrendszer. Az idegrendszer károsodásának egyik oka az, hogy nem kapja meg a megfelelő vitaminokat és tápanyagokat.

A B vitaminnak jelentős szerepe van mozgásunkban és gondolkodásunkban.

Ha nem kapja meg idegrendszerünk a B vitamin szükséges mennyiségét fájdalommal jár. A fájdalom megjelenhet izmainkban, amik a mozgásunkhoz járulnak hozzá. így nem ritka a kar- és lábfájdalom. Alkohol elvonási tünetek közé tartozik a fejfájás is. 

Alkohol elvonási tünetek közé tartozik a koncentrációzavar

A koncentrációs zavar nem betegség, hanem valamilyen lelki vagy testi betegségnek a tünete. Leggyakrabban hiperaktív gyerekeknél figyelhető meg ez a tünet. Felnőttkorban az alkohol elvonási tünetek között szerepel.

Az alkohol okozta vitaminhiány, májbetegség, magas vérnyomás gyakori tünete. Az alkohol előtt is megjelenhet tünetként a koncentrációzavar, mert nagyon gyakran a pszichés betegségek is okozzák, mint szociális fóbia, depresszió vagy pánikroham.

Depresszió is lehet alkohol evonási tünet

Szorongás és pánikbetegség, mint tünet

Tünetek között is szerepelhet, de maga az alkohol használatot is előidézhetnek ezek a betegségek. Szociális szorongás miatt is elkezdhet inni a beteg, hogy az segítsen neki az emberek között lenni.

Azonban a túlzott alkoholfogyasztás az idegrendszer károsodával is előidézhet pánikrohamokat vagy szociális szorongást. Gyakran az alkoholisták olyan kellemetlen helyzetekbe kerülnek az alkohol fogyasztás miatt, amiért szégyellnek az emberek között lenni a tetteik miatt.

Homályos látás, mint tünet

Mivel alkohol sejtméreg, ezért a látáshoz szükséges sejteket is károsítja.

Egy nagyobb buli után, ahol fogyasztottunk alkoholt, másnap is jelentkezhetnek a tünetek.

A homályos látás legfőbb oka a dehidratáltság. Ezért fontos a folyadékbevitel, leginkább sima víz a buli alatt is.

A dehidratáltság további jelei: https://napidoktor.hu/korkep/vegyuk-idoben-eszre-a-kiszaradas-9-jele/