Alkoholos italok

Az alkoholos italok, más néven szeszes italok, gyümölcsök vagy gabonafélék erjesztésével készülnek. Kábító hatással rendelkeznek, ezért kevésbé érezzük a fájdalmat és oldják a szorongásos tüneteket. Szociális fóbiás emberek, ezért használják a feszültség oldására. Depressziós emberek pedig a lelki fájdalmuk enyhítésére, problémák feledtetésére használják. Az alkoholos italok testi és lelki függést is okoznak a rendszeres használói között.

Gyümölcsből készült alkoholos italok

Ezek az alkoholos italok a gyümölcsök erjesztésével, majd annak a lepárlásával készülnek. Az elkészült párlat után érlelve és érleletlenül is forgalomba kerülnek. legnépszerűbb gyümölcsből készült alkoholos ital a pálinka. Pálinkának csak Magyarországon termett gyümölcsből, és Magyaroszágon készült párlatot nevezhetünk csak pálinkának. Ez az alkoholos italok között hungarikum. Sokféle gyümölcsből készülhet, de a barack, szilva, körte pálinka a legnépszerűbb a gyümölcsből készült alkoholos italok között.

Egy másik gyümölcsből készült alkoholos ital a bor. A bor szőlőből készül, de nem mindegy, hogy mikor szüreteljük le a gyümölcsöt. A megfelelő időponthoz eljutni próbaszüretekkel lehet. Minél jobban megérett a gyümölcs, annál inkább magasabb a cukortartalma. Leghíresebb borunk az Aszú, amely a Tokaji borvidéken található.

Magyarország alkoholos itala a pálinka

Gabonából készült italok

Ezekhez az alkoholos italokhoz tartozik a whisky, amely pontosabban árpából készül. Minimum 2-3 évig érlelik őket tölgyfa hordókban. Az Amerikai whiskyk között a magasabb minőségűek érlelési ideje meghaladhatja a 20 évet is.

A vodka nem csak gabonából, hanem burgonyából is készülhet. Az oroszok nemzeti itala. A vodka az alkoholos italok közül nem okoz másnaposságot, leheletünkön nem érződik ez az alkoholos ital.

A rumot a whiskyhez hasonlóan tölgyfahordóban érlelik. Barnás színét a karamelltől kapja ez az alkoholos ital. Alkoholtartalma maximum 60%, a hosszabban érlelt rumok tartoznak a magasabb minőségbe, és jéggel fogyasztva kellemes lehet a fogyasztása

Legkedveltebbek a sörök. A tömény italoktól eltérően alacsonyabb alkoholtartalmúak. Létezik alkoholmentes változata is.

Legkedveltebb alkoholos ital a sör

Kortól, nemtől, iskolázottságtól függetlenül sokan alkoholos italokat fogyasztanak hétvégén, hogy kapcsolódjanak. A hétvégén megivott mértékletes alkoholtól nem lesz senki alkoholista. Az alkoholizmus a mértéktelenségből és rendszerességből alakul ki. Vigyázzunk szeretteinkre nehogy erre az útra térjenek.

A rumról bővebben itt olvashatsz: https://hu.wikipedia.org/wiki/Rum_(ital)

3 hozzászólás

Hozzászólások lezárva.