Hollandiai lakásbérlés – Mennyibe kerül az élet Hollandiában

Vibrant pink tulips with Dutch windmills along a canal, Netherlands

A Hollandiai lakásbérlés nagyon nehéz és drága. Önállóan szinte lehetetlen megoldani. Ha jól beszélsz angolul vagy hollandul, akkor érdemes személyesen bemenni a közvetítői irodába. Ha nem személyesen intézed, akkor ajánlom a www.marktplaats.nl weboldalt. Lehetőség van a magyar emberek által hirdetett kiadó szobákra a Facebook oldalon. A lakcím regisztrációt érdemes a Digid kóddal intézni.

Rózsaszín tulipánok és szélkerekek.
Rózsaszín tulipánok és szélkerekek.

Hollandiai lakásbérlés esetén ezekre van szükség:


1: Legalább 3 hónapos munkaviszony.
2: Útlevél/ személyigazolvány
3: Bankszámla/ bankszámlakivonat

Költségek:


Általában a bruttó fizetésnek háromszorosának kell lennie a bérleti díjhoz képest.

Szerződéskötés esetén fizetendő:


1: 2-3 havi kaució (irodától függ)
2: Első havi bérleti díj
3: Közvetítői díj (Általában 1 havi bérleti díjnak megfelelő összeg)
A bérleti díjak nagyon változóak.
Szoba: 250€ – 650€
Lakás: 750€ – 1500€

Szociális lakás:

Egy évbe is beletelhet, mire lakáshoz jutsz. Minél aktívabb vagy a rendszerben, (minél több lakásra jelentkezel) annál nagyobb az esély, hogy hamarabb kapsz lakást.
Ha még csak most tervezed a hollandiai életed, olvasd el az előző cikkünket is, ahol a kiköltözés előtti teendőket vesszük sorra.
Az ilyen lakások bérleti díja 350-550€ között mozog, rezsi nélkül. Amikor erre a szolgáltatásra/weboldalra regisztrálsz, szintén meg kell adni az összbevételed nagyságát. Ennek alapján csak olyan lakásokat ajánl fel a rendszer, amit még megengedhetsz magadnak, ami ebben az értelmezésben a fizetésed harmada lehet maximum.

Megéri kimenni Hollandiába? Cikkünkben erre is választ kapsz. : https://pszichofittkucko.hu/szerinted-megeri-kimenni-kulfoldre-hollandia/

1 hozzászólás

Hozzászólások lezárva.