Szerinted megéri kimenni külföldre? – Hollandia

Ha böngészek az interneten, akkor sok állást találok, ami 500 ezer forintos havi fizetést ígér. De vajon megéri-e kimenni ilyen összegű fizetés miatt külföldre? Ebben a cikkben erre kapunk választ.

Hollandiai házakról egy kép.
Hollandiai házakról egy kép.

Kiadások külföldön számszerűsítve

A lakás bérlése 750€ – 1500€ körül mozog, az az ha 1000€-val számoljuk a lakás árát az kb. 350 000 Ft. Így maradt 150 000 Ft-unk az 500 ezres fizetésből. Az étel Hollandiában kétszer-háromszor annyiba kerül, mint Magyarországon. Ha Magyarországon ételre 50 ezer forintot költünk, akkor külföldön a maradék 150 000 Ft nem feltétlen marad meg. De még vannak egyéb kiadások is, vegyük a gépjárműadót, ami 19 ezer forint is lehet. A betegbiztosítás évi 138 ezer forint is lehet. Ezek alapján, ha Magyarországon nem vagy sikeres, akkor külföldön se leszel az. Mindenképp fontos a szaktudás, ha maradsz belföldön, ha nem.

Mi van akkor ha csak szobát bérlünk? Akkor megéri kimenni külföldre?

Egyrészt osztozni kell a fürdőn és a wc-n. Ez már magában is kellemetlen. Ha magunkra főzünk, mert én abból kalkuláltam az étel árát, nem pedig étterembe járunk. Akkor a gáztűzhelyen is osztozkodni kell.  Ha koszos a konyha vagy a lakás az sok viszályt okozhat. De térjünk az árakra. A szoba 250€- 650€ körül mozog. Ha szerencsések vagyunk, és egy 250 €-jú szobát ki tudunk fogni, akkor a lakhatás 95 000 Ft-ból letudva. Ebben az esetben 255 000 Ft-unk maradna, ha csak ételre költenénk, és a külföldi élelmiszer ára háromszorosa a magyar élelmiszer árakhoz képest.

Mit gondolsz, szerinted megéri kimenni külföldre?

A mérlegelés után nem marad más, mint, hogy felkészüljünk minden elintéznivalóra: https://pszichofittkucko.hu/ki-koltozni-hollandiaba-lakni-az-elokeszuletek/

1 hozzászólás

Hozzászólások lezárva.