Alvási apnoe lelki okai: Lépj be a nyugodt alvás világába!

Az alvási apnoe lelki okai is fontosak, mivel ha lelki gondunk van a meglévő alvási apnoe mellett, akkor súlyosbodhatnak a tünetek

Igazából ez egy ördögi kör. Ha nem aludjuk ki magunkat megfelelően, akkor napközben stresszesek, depressziósak és szorongóak leszünk. Ha napközben így érezzük magunkat, akkor az alvásunk se lesz igazán jó. 

Minél több a stressz az életünkben, annál több lesz a megébredés éjszaka az alvási apnoéban szenvedőknél.

“Rettentően fáradt vagyok és fáj a fejem, pedig jól aludtam” – Hangzott a válasz Kingától, aki mit sem sejt, hogy alvászavara van.

Kinga fáradt és fáj a feje

Az alvási apnoéra pusztán lelki okokból nem lehet rájönni, hiszen Kinga nem emlékszik arra, hogy megébredt volna az éjszaka folyamán. Csak párja tudja ezzel szembesíteni, hogy az éjszaka folyamán többször megébredt.

Az alvási apnoe műtéttel kezelhető

A depresszió egy olyan lelki oka az alvási apnoénak melynek köszönhetően az egyén folyton pesszimistán fogja látni a nap közben a dolgokat.

Önbecsülése nagyon alacsony lesz és nem fogja elhinni magáról, hogy bármire is képes lehet az alvási apnoe lelki okai miatt.

A szorongás a depresszióhoz hasonló lelkiállapota az apnoénak.

Szintén alacsony önbecsüléshez vezet, de súlyosabb esetekben pánikroham formájában is jelentkezhet.

Az éjszakai ébredés lelki okai között a megfelelési kényszer is szerepelhet, amely a szüleinktől hozott rossz sémák oka. Ha nagy elvárásaink vannak magunkkal szemben a folyamatos lelki teher miatt egy rosszabb alvási apnoéval kell számolnunk.

Az éjszakai légzéskimaradás azonban fokozza a leggyakoribb lelki betegségeket.

Ne gondoljuk azt, hogy az alvási apnoe lelki okai nem kezelhetőek. Ma már sok terapeuta nyújt segítséget számunkra. Az apnoe lelki okai egy kis erőfeszítéssel orvosolhatóak.

Gyakran úgy gondolják, akik alvási apnoéban szenvednek, hogy ők pszichésen betegek, pedig minden gondjukat ez a betegség okozza. Lehet egy műtéttel orvosolható lenne a pszichés betegségnek hitt gondjuk.

Lézeres horkolás elleni műtét

Akár a teljes álmatlansággal is számolnunk kell, ha nem kezeljük a betegségünket.

Az alvási apnoe lelki okai kezelhetők, de az apnoe nem

Az alvási apnoe házilag nem kezelhető, az apnoe ellen a legjobb, amit tehetünk, hogy csökkentsük a testsúlyunkat és kerüljük a dohányzást.

Ez a betegség egy súlyos alvászavar, amely csak orvos segítségével kezelhető.

Bizonyos körülmények között az alvási apnoe és alvási paralízis együtt is elő tud fordulni.