Válium hatása

A Válium hatással van az alkohol elvonási tünetekre, izomgörcsökre, szorongásra, alvásproblémákra. Gyakran alkalmazzák a depresszióra is, mert sok orvos úgy véli, hogy a stressz csökkentésével a depresszió is elkerül minket. De gyakran a depressziós állapotot csak fokozza ez a gyógyszer.

 A válium hatását a GABA receptorok gátlásával fejti ki. Ez egy erős szedatív gyógyszer, ezért sokszor, akik használják gyakran kerülnek olyan tudatállapotba, amikor nem igazán értik a körülöttük zajló eseményeket. Kívülálló emberek gyakran látják a váliumot használó embereken a zombisodást. Így nem véletlen, hogy az akoholhoz vagy drogokhoz hasonlóan probléma lép fel a sétálásnál.

Válium és alkohol közötti hasonlóság

Mind a kettő erős függőséget okoz, ezért megszabadulni tőlük, csak fokozatosan lehet. Egy alkoholista esetében, ha hirtelen vesszük el az alkoholt, akár halállal is végződhet. A válium, mivel a benzodiazepinek csoportjába tartozik, ezért épp olyan veszélyes nála is a hirtelen megvonás, mint az alkohol esetében. Az alkohol és a Válium is hatással van a GABA receptorokra.

Válium hatása pánikrohamra, szorongásra

A válium hatása a szorongásos tüneteket teljes mértékben megtudja szüntetni a terápia alatt. Teljes ellazultságot okoz. Ha történik bármi probléma az életünkben, gyakorlatilag nem is foglalkozunk vele, ezért a Válium nem igazán tekinthető egy olyan gyógyszernek, amit érdemes hosszútávon szedni. Válium hatása bevételtől számítva 2 perc alatt kifejti a hatását, így pánikrohamos rosszulléteknél is kiválóan működik.

Válium hatása alvászavarra

Aki alvászavarral küzd is tudja hasznosítani a Válium hatását. Érdemes lefekvés előtt bevenni, mert napközben álmosít a gyógyszer. Sajnos a gyógyszer mellékhatása még, hogy akár 12 órára is álomba szenderíthet minket, főleg ha még nem vagyunk hozzászokva a gyógyszerhez. Hozzászokás esetén, egyre több adagra lesz szükségünk, amit orvosok nem fognak felírni, ezért vagy a feketepiacról szerezzük be a gyógyszert, vagy elhatározzuk magunkat, hogy ennyi volt a gyógyszerből, de akkor komoly elvonási tünetekkel szembesülhetünk. A válium hatása előtti alvászavarunk sokkal rosszabb formában térhet vissza.

A Válium hatással van az alvászavarra

Válium hatása alkohol elvonási tünetekre

Alkohol elvonáskor megjelenő feszültségre van hatással a Válium. Illetve nagyon fontos, hogy az alkohol elvonási tüneteknél megjelenhet hallucináció is, de ebben segít a Válium hatása, hogy elkerülje a beteg a pszichózist.

A Válium betegtájékoztatóját itt olvashatod: https://www.webbeteg.hu/gyogyszerkereso/seduxen-5-mg/3254/betegtajekoztato