Mi a boldogság?

Az a kérdés, hogy mi a  boldogság sok embert foglalkoztat. A boldogság egy olyan mentális állapot, amikor érzelmeink pozitívak. Az érzelmeink a környezeti hatásra alakulnak ki, ezek valamilyen ingerek. 

Mi a boldoság a pszichológiában?

A maslow piramis megteremtője szerint különféle szükségletekre van szükségünk a boldogság eléréséhez. legfontosabb szükségletünk az élet fenntartáshoz kapcsolódik. Ezután következik csak az egészségünk, vagyoni állapotunk fontossága. Harmadik elem a paramis aljától számítva a szociális kapcsolataink. Ezután következik az önbizalom és elismerés iránti vágyunk. A piramis tetején pedig az önmegvalósítás áll. Ezek a szükségletek egy egészséges embernek a szükségletei.

Mi a boldogság oka ha wellnessezünk?

A wellness csökkenti a stresszt. Kellemes, relaxáló hatásával éri el a stresszcsökkentést, emellett méregtelenít is. A stressz ellentéte a nyugalom. Nyugalom esetén pedig könnyebben ránk talál a boldogság. Tartós stressz esetén ránk találhat a depresszió. De egy wellness lényege pont az, hogy kizökkentsen minket a stressz állapota alól.

Egy egyszerű wellness esetén is lehetünk boldogak

Oka fitness esetén

A fitness stressz levezetésre, és stressz megelőzésére is alkalmas. A folytonos mozgásnak köszönhetően kialakul egy pozitív kép a külsőnkről, így nőhet az önbizalmunk. Emellett erősíti a fizikai állóképességünket. Mozgás során boldogsághormon szabadul fel.

Szerelem esetén mi a boldogság?

Az öröm jelei szerelem esetén egyértelműek. Ide tartozik amikor megöleljük vagy megcsókoljuk a párunkat. A kölcsönös tisztelet és a szívből szóló bókok elengedhetetlenek egy jó kapcsolat esetén.  A szerelmes ember mikor megöleli vagy megcsókolja  a szerelmét, akkor boldogságot érez.

A szerelem minden esetben boldogsággal jár

A siker közötti kapcsolat

Alapvetően nem a sikertől lesz öröme az embernek. Azonban, ha valaki boldog, akkor könnyebben fogják sikerek érni az életben. Ezért soha ne a jövendőbeli sikertől várd el a boldogságot, hanem mindig a jelenben legyél boldog. A pozitív gondolatok és megfelelő szociális kapcsolatok elengedhetetlenek egy sikeres ember életéből. Ne csüggedj el, ha pesszimista vagy, mert változtatni mindig és mindenki tud a gondolkodásán. 

Hogy hogyan legyél boldog bővebben itt olvashatsz erről: https://onfejlesztoakademia.hu/boldogsag-12-titka/