Idegnyugtató vitamin

Az idegnyugtató vitaminokban közös, hogy pótolják a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat. Idegnyugtató hatásuk abban rejlik, hogy a központi idegrendszer megfelelő működését elősegítik. A központi idegrendszer, ha nem kapja meg a megfelelő vitaminját, akkor előfordulhatnak szorongásos állapotok is, mint például a pánikbetegség, szociális fóbia. Viszont a hangulatunkat is nagymértékben befolyásolja, de alvásunkat is.

B vitamin az idegnyugtató vitamin

Idegnyugtató vitaminok a B vitaminok. A JutaVit B-komplex + FOLSAV tabletta, egy nagyon jó idegnyugtató vitamin. A B vitaminra alkoholizmus és fogamzásgátló használata esetén lehet rendkívül szükség, de ide tartozik a dohányzás és a cukorbetegség is. A sok stressz is eredményez B vitamin hiányt, ezért fontos pótolni.

B12 idegnyugtató vitamin hiányakor fáradtság és szellemi teljesítőképesség csökkenése lép fel. A B12 idegnyugtató vitamint táplálkozással tudjuk bevinni a szervezetünkbe. Húsban, halban, tojásban, sajtban található meg.

GABA aminosav

A GABA megtalálható az emberi agyban  természetes formában, mint aminosav. A kor előrehaladtával csökken a szintje, így nehezebb lesz elaludni, mivel funkciója az, hogy az agyban lévő ingerületeket gátolja, így segítve az éjszakai alvást. Akik sportolnak, vagy sokat tanulnak hasznos lehet, mert a napközbeni pörgést tompítja el ez az idegnyugtató vitamin.

Ashwagandha gyógynövény

Ashwarax 2 fő alkotóeleme az Ashwagandha és Rózsagyökér. Azonban 15 féle gyógynövényt és vitamint tartalmaz. A leggyakoribb mentális betegségek esetén lehet segítségünkre, alvászavar, pánik, szorongás és depresszió. Az Ashwagandha gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, ami azért kiemelendő, mert sok embernél a gyulladás az, ami kiváltja a depressziós állapotot.

Citromfű tea

Citromfű nem szedál le, teljesen természetes módon nyugtat minket. A citromfüvet teaként is elkészíthetjük. A napközbeni feszültségre és alvászavarra is hatással van. Gyulladáscsökkentőként a depresszióra is hatással van. Görcsoldó hatása révén a fejfájást és hasfájást is csökkenti.

Magnézium idegnyugtató vitamin

A magnézium, ami izomgörcsök esetén elengedhetetlen, így a sportolók is rendszeresen fogyasztják. Görcsoldó hatásra révén kiválón alkalmazható fejfájásra, és menstruációs görcsökre is. Nyugtató hatása révén depresszióra, szorongásra is alkalmazható.

A magnézium hiányról és túladagolásáról itt olvashatsz: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/3850/a-magnezium