A Frontin hizlal? Tudd meg az igazságot a Frontinról

Az, hogy a Frontin hízlal, sok embert foglalkoztat, főleg, akik szedik ezt a gyógyszert. Vajon mi lehet az igazság? A Frontin hizlal-e vagy sem? 

Azt már tudjuk, hogy minden gyógyszernek van mellékhatása. Az antidepresszánsoknak, antipszichotikumoknak és a szorongásoldóknak is vannak mellékhatásaik. Sokszor ezek a gyógyszerek hizlalnak vagy étvágycsökkentő hatással rendelkeznek. Amíg egyesek fogynak a Frontintól, egyesek hízást tapasztalnak tőle. Nem lehet azt mondani ezért, hogy a Frontin hizlal.

Miért hizlal a Frontin?

Ha a Frontin hizlal, az mindenképp az étkezési szokásoknak köszönhető. Egyesek emberek azt tapasztalják, hogy megnövekedett az étvágyuk. Mivel többet esznek, ezért hozzájárul a testsúly növekedésükhöz a Frontin.

Azonban az sem mindegy milyen ételeket eszünk. Ha egészségesen táplálkozunk, akkor kevésbé kell azzal szembesülnünk, hogy a Frontin hizlal.

Egészséges étkezésnek köszönhetően nem lesz akkora étvágyunk, de ha sok egészségtelen ételt eszünk, amelynek nagy a kalóriatartalma vagy üres kalóriát tartalmaz, akkor biztosak lehetünk testsúly növekedésben Frontin nélkül is.

frontin hizlal, egy mérleggel ábrázolva

A Xanax hizlal?

A Xanax a Frontinhoz hasonló nyugtató. Ha étvágynövekedést tapasztalunk mellékhatásként, akkor igen a Xanax is hizlal. Azonban közvetlen hizlaló hatásuk nem egyértelmű, mivel több tényező befolyásolja a hizást.  Ezért nem mondható el, hogy a Xanax hizlal.

A sertralin hizlal?

A Sertralin az antidepresszánsok közé tartozik. Ha a Sertralin hizlal, akkor nem feltétlen a gyógyszer mellékhatása miatt történik. Előfordulhat, hogy a hízás hátterében maga a depresszió vagy szorongás áll. 

Sokszor az antidepresszánsok nem mindenkinél működnek megfelelően. Gyakran tapasztalják az emberek, hogy a depresszió vagy szorongás nemhogy nem csökkent, de még nőtt is a gyógyszer szedése ellenére.

Ha a gyógyszer előtt nem tapasztaltunk hizást, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Sertralin hizlal minket. Előre ezt nem lehet meghatározni, hogy hizlalni fog minket vagy sem. Mindenki a saját bőrén tudja megtapasztalni a gyógyszerek mellékhatásait.

Antidepresszáns, mint hízás, gyakori kérdések között szerepel. Nem is csoda, mivel gyakran tapasztalják mellékhatásként az emberek. Mivel az antidepresszánsoknak gyakori mellékhatása az étvágynövekedés.

Ezért gyakran vetődik fel a következő kérdés:

Melyik antidepresszáns nem hizlal?

Az antidepresszánsok közül elmondható, hogy leginkább az SSRI gyógyszerek nem hizlalnak. Az SSRI gyógyszerek listája közé tartoznak az alábbiak:

Fluoxetin – például Prozac, Floxet

Sertralin – például Zoloft, Asentra

Paroxetin – például Seroxat, Rexetin

Citalopram – például Cipramil, Citalon

Escitalopram – például Cipralex, Lexapro

 A fogyás antidepresszáns mellett rendkívül nehéz is lehet, egyes emberek arról számolnak be, hogy annyira megnövekedett az étvágyuk, hogy nem tudják már kezelni azt. Azonban fogyás antidepresszáns mellett mégsem lehetetlen küldetés.

Legjobb antidepresszáns gyógyszer, ami mellett lehet fogyni, ezért az SSRI gyógyszerek. Ezek mellett a gyógyszerek mellett kevésbé tapasztalnak az emberek étvágynövekedést.

A legújabb antidepresszánsok célja pont az, hogy nem hizlaljanak. Ide tartozik a Brintellix és a Trintellix is.