Fogyás antidepresszáns mellett: A kihívások és megoldások rá

A fogyás antidepresszáns mellett meglehetősen nehéz lehet, mivel étvágynövekedést tapasztal sok ember. 

Lehet, hogy a gyógyszer előtt felszedett kilóktól szeretnénk megszabadulni, vagy a gyógyszer mellékhatásaként jelentkezett súlygyarapodást szeretnénk leadni. Egy dologban biztos lehetsz, a fogyás antidepresszáns használata mellett nem lehetetlen. Azonban biztos lehetsz benne, hogy kihívással fog járni, ha étvágynövekedést tapasztaltál a gyógyszered mellett.

Melyik antidepresszáns nem hizlal?

Az is felmerült talán már benned, hogy melyik antidepresszáns nem hizlal, ha több gyógyszert kipróbáltál már, de mindegyiknél tapasztaltad a megváltozott étvágyat.

Ezért  az antidepresszáns és hízás gyakori kérdések között szerepel.

A legújabb antidepresszánsok, amik nem hízlalnak, csak két példát megemlítve a Brintellix és a Trintellix.

fogyas antidepresszán mellett egy mérleggel illusztálva

Fontos megemlíteni, hogy a legtalálóbb válasz arra, hogy melyik antidepresszáns nem hizlal, azok az antidepresszánsok, amik az SSRI csoportba tartoznak. Itt megemlítésre méltó a Fluoxetine hatóanyag, márka szempontjából pedig a Prozac. Valószínűleg ettől az antidepresszánstól nem fogsz hízni.

Emellett az antidepresszáns mellett a fogyás könnyebb lehet, mint más antidepresszánsokkal szemben.

Scippa, avagy fogyás antidepresszáns mellett

Scippa mellett a fogyás meglehet kihívásokat hordozhat magával. A fogyás antidepresszáns mellett mégsem lehetetlen. Több dolgot is figyelembe kell venned, ha fogyni szeretnél antidepresszáns mellett.

Fogyás antidepresszáns mellett elérhető a megfelelő étrenddel és testmozgással. A megfelelő testmozgás hozzájárulhat a jobb hangulathoz, de a plusz kilók csökkentésében kulcsfontosságú. A megfelelő étrenddel viszont tudod csökkenteni a kínzó étvágyat.

Legjobb antidepresszáns gyógyszer, ha fogyni szeretnél

A legjobb antidepresszáns gyógyszer, ha fogyni szeretnél, a megbeszéltek alapján mindenképp rajtad múlik. Ha meg vagy elégedve az antidepresszáns nyújtotta előnyökkel, de hátrányként éled meg a hízást, akkor fontos lehet dietetikus szakértelmét is bevonni segítségül. Emellett mindig konzultálj az orvosoddal, hogy át tudjátok beszélni az esetleges lehetőségeket, mert lehet számodra egy jobb gyógyszer is létezik, amelynek sokkal kevesebb a mellékhatása.

SNRI antidepresszánsok hízást okoznak?

Egyesek hizást tapasztalnak ezen típusú gyógyszerektől. AZ étvágynövekedés mellett a gyógyszer befolyásolhatja az anyagcserét is. Néhány ember vízvisszatartást is tapasztal használatuk során. Mivel az antidepresszánsok a hormonális egyensúlyra is hatással lehetnek, ezért szintén előfordulhat hízás az SNRI gyógyszerektől.

Mindezek ellenére mégis van, hogy segít az antidepresszáns annak ellenére, hogy hízlalhatnak.

Ssri gyógyszerek listája