A vitamin hiány

A vitamin hiány esetén legtöbbször felszívódást akadályozó betegségek lehetnek a probléma okozói. Ezek a felszívódási betegségek lehetnek IR, cukorbetegség, fekélyes vastagbélgyulladás, gyomorhurut. Az IR és cukorbetegség nem közvetlen okoznak felszívódási problémát, hanem a rájuk szedett gyógyszerek okozzák azt. A vegán étrend nem okozhat hiányt, hiszen egy sárgarépa is a vegán étrendhez tartozik.

A vitamin hiány ellenszere a répa

Hiány okozta szembetegségek

Hiánya okozta szembetegségek közé tartozik a szürkehályog is. A szürkehályog gyakran vaksághoz is vezethet. A hiány miatt lehet szemszárazságunk is. Ennek a legkellemetlenebb tünete reggel ébredés után jelentkezik, amikor a beteg alig tudja kinyitni a szemét. Hiány oka lehet a kötőhártya gyulladás is. Ez a szem kivörösédével, könnyezésével és idegentest érzésével jár. Az A vitamin okozta szembetegségek leginkább a gyerekeket és a várandós nőket érintik.

Gyengült immunrendszer

Hiány esetén gyengül az immunrendszer. Legyengült immunrendszer esetén gyakoribbá válnak a náthás megbetegedések. Fokozott pótlásra van szükség nem csak a  gyerekek, hanem a  felnőttek esetén is. Folyton kiújuló herpesz is a legyengült immunrendszerre figyelmeztet. Tartós fáradtság esetén is gyanakodhatnk A vitamin hiányra.

A vitamin hiány miatti hajproblémák

Aki szép, egészséges, hosszú hajat szeretne mindenképp ajánlott a magas bevitele a szervezetbe étrendkiegészítő formájában. Hiány esetén hullhat, töredezhet vagy fakó lehet a hajunk. Egy szép csillogó hajnál biztos lehetsz, hogy nem feltétlen a  kenceficék állhatnak a háttérben, hanem a megfelelő vitamin mennyiség bevitele.

A vitamin hiány nélküli gyönyörű haj

Hiány miatti bőrproblémák

Egy gyönyörű egészséges bőr esetén biztos, hogy nem beszélhetünk hiányról. A megfelelő vitamin esetén tiszta, puha egyenletes arcbőrről beszélhetünk. Egy pattanásos bőr esetén viszont már beszélhetünk hiányról. Fontos a vitamin pótlása, vízfogyasztás is, nem csak a krémek.

A vitamin hiány miatti daganatok megjelenése

Antioxidáns hatással rendelkezik. Csökkenti a szív és idegrendszeri megbetegedések kockázatát. Megelőzik a daganatos betegségek kialakulását és 42%-al csökkenti  a cukorbetegség kialakulását.

Súlyos hiány esetén az orvos injekció formában írja fel.

A hiányának tüneteiről itt olvashatsz bővebben: https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/ezek-az-a-vitamin-hiany-tunetei-a-borunk-es-a-szemunk-is-jelzi/qdx219p